3 awards voor Singer Songwriter Linda

Artikel op FunX

In 2011 haalde ze de finale van het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland helaas niet. Dat maakt nu niet meer uit, want het afgelopen weekend sleepte ze drie prijzen in de wacht tijdens The Hague International Singer-Songwriter Awards. Linda Kreuzen vertelde over dit glorieuze moment in FunX City Rotterdam.  “Ik ben vooral heel erg blij met de Singer-Songwriter of the Year award.” Naast de drie awards, mag ze ook op Parkpop optreden.

Azië als inspiratiebron
Voor het schrijven van mooie nummers heeft Linda inspiratie opgedaan in Azië.“Ik ben naar Borneo en Maleisië gegaan en voor mij was dat eigenlijk inspiratie om überhaupt mijn eigen werk serieuzer te gaan aanpakken.” Dat ze dit ook echt heeft gedaan, bleek vorig weekend met de acht nominaties die op haar naam stonden. Hieruit kreeg ze de volgende drie awards: Video of the Year, Best Original CD Packaging en de Singer-Songwriter of the Year.

De Beste Singer-Songwriter van Nederland
“Ik vond het te gek om mee te doen. Ik vond het een hele indrukwekkende ervaring.” Door dit programma heeft Linda een extra boost gekregen om verder te gaan met haar eigen muziek. Ze merkte dat haar muziek echt wordt erkend. Toch zou ze niet nog een keer mee willen doen aan dit programma of andere talentenjachten.

Wie wel heeft meegedaan aan een talentenjacht is Fantine Tho. Ze is bekend van The Voice of Holland en staat 22 februari in het voorprogramma van Linda’s show in het Lokaal Cultuur Centrum Castagnet. De beste singer-songwriter van het jaar gaf in de FunX City Rotterdam alvast een voorproefje van wat je kan verwachten tijdens haar optredens.

———-

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s